Fredag

Nån som vet hur man ska bli av med hosta? Hostmedicinen hjälper inte :/

Fan att jag ska missa teatern i helgen. Men jag måste åka ner och förbereda eftersom ingen av dom som hjälper mig kunde idag eller imorrn. Nu tror ni säkert att jag inte alls är sjuk, men det är jag. Har feber och är dålig, men jag har ett ansvar. Det är mitt jobb att se till att rekvisitan finns framme. Och eftersom vi bara är 3 st som vet vad som ska fixas och ingen av dom andra kan så måste jag ta de. Åker ner och fixar allt fort så jag kan lägga mig i sängen igen.

Min syster och min svåger (Gissar på att man kan kalla honom det nu) har åkt till Dalarna och mamma och pappa ska kolla på revyn ikväll, så jag blir ensam med alla djur.

Usch

Jag tycler verkligen inte om att vara sjuk. Har feber och hostar bara, kan knappt sitta upp utan att det känns som att jag ska svimma.
Mamma och pappa köpte hem massa mediciner till mig så jag knaprar halstabletter och c-vitamin.

Katten gör mig sällskap och vi har sovit framför tvn till och från.
Nu ska jag återvända till OTH

Igår och idag

Igår hade vi vår första restaurang för betalande gäster. Det va lite läskigt. Speciellt eftersom jag serverade för sörsta gången. Jag hade 2 bord: Min familj och en vän och hans föräldrar så det va inte så farligt.
Vi serverade: Salladbuffé som förrätt, laxpudding eller biff á la lindström som varmrätt och mandarinsorbet och mandelflarn som efterrätt.

Efter skolan åkte jag in till stan och träffade Emelie, vi jag shoppade lite och sen satte vi oss på kungs grillen och åt.
En riktigt mysig eftermiddag va det :)

Igår började jag bli lite hostig och det blev bara värre och idag när jag vaknade så va det kört, hela familjen har varit/är sjuka och jag har klarat mig länge. Så nu ligger jag i sängen och hostar.
Så jag har precis ätit en semla till frukost och kollar på Oprah.

Tisdag

Hela kroppen ropar efter sängen, jag körde 1 timme på gymmet efter skolan. Det känns!
Sen kom jag hem och lagade en vitaminrik middag till alla små sjuklingar här hemma.. Bara jag som inte är sjuk och det tänker jag inte bli. Trycker i mig allt som innehåller c-vitamin.

Middagen blev: Schnitzel med potatis, morötter, lök och paprika i ugn. Och till hade mamma gjort tomat och mosarella sallad

Imorrn ser det ut som att jag kommer få hoppa in som servitris. Men det klagar jag inte på ;) Jag har ju massa som jag känner som ska äta. Familjen och sen en bekant från revyn som kommer.


Mysmåndag

Jag ska gå ner till kylen och ta ut min chokladmousse och mysa ner mig framför lipstick jungle (ursäkta stavning)
Somnade efter 12 igår så idag är jag riktigt trött och kommer somna direkt

Jag lär vara aktiv på bloggen imorrn eftersom vi har datorkunskap.

Sov så sött


Time flies

Veckorna flyger iväg. Redan Måndag igen och om bara 2 dagar så har vi dom första gästerna utifrån som kommer och äter lunch på vår restaurang. Känns som att det var igår jag stod på stationen med min nya klass och va jättenervös.
Nu känner vi varandra väl och kan otroligt mycket i köket.
Snart kommer det nya ettor och vi är inte minst längre. Då är vi störst och vet mest däruppe. Så kommer det vara i 2 år.
Tiden går bra fort.



Min klass :)


Pink lady


Outfit



Vitt linne: H&M
Svart linne: H&M
Jeans: H&M
Kofta: Gina tricot
Halsband: Present
Raggsockor: Stadium

Söndag

Jag och mamma har haft myseftermiddag. Vi gick ut och handlade lite skagenröra, avocado, bröd och chokladpudding så gjorde vi middag och kollade på Are you smarter then a fifthgrader och top model. Mys!

Igår så gick föreställningen bra som alltid. :)

Imorrn är det skola igen.. Ska ta med mig badkläder så jag kan bada medans dom andra har idrott.

Lördag

Igår åkte jag till teatern vid halv 4 och gick runt lite i centrum innan jag kunde komma in på teatern.
Åt sushi till middag och föreställningen flöt på :)

Idag är det tillbaka till teatern. Kände igår att jag börjar bli sjuk men 12 timmars sömn och c-vitamin har gjort det lite bättre. Blir te innan jag åker!

Jag har börjat få långt hår igen! Har saknat att kunna göra lite mer med de. Klippte jättekort för snart 3 år sen och har haft axellångt hela tiden efter de, men nu ska jag låta det växa ut. :)

Skola

Sitter just nu i skolan och skriver meny till Onsdag. Hoppas Mathilda är klar snart så vi kan fika ;)
Ikväll är det revyn som gäller som vanligt :)

Torsdag

Jag har legat och sovit ett par timmar nu. Är fortfarande trött från igår tror jag.. Försov mig imorse och vaknade av ett sms från Melinda som undrade varför jag inte åkte bussen. Tur de för jag hann fixa mig och komma till skolan på 30 minuter så jag va väl 5 minuter sen eller nåt.
Efter skolan va det direkt till gymet och träna halvtimme. Är helt slut i benen, men nu blir jag ju starkare så :)

Idag va vi bara 10 st i skolan (av 16) så det va rätt lugnt..
Nu ska jag fortsätta lyssna på Spotify och kolla runt ;)

Godisgris? Kolla hit!

Tänkte bara tipsa alla godisgrisar om Gratisgodis där man lätt samlar på sig godis utan att betala nåt och sen får det hem i brevlådan.
Jag har testat och det funkar jättebra.
Medlem blir du här

Första lunchserveringen avklarad

Idag hade vi första lunchrestaurangen. Lite nervöst, men det va kul och gick bra. Kockarna från kursgården va och åt.. Dom tyckte det va jättegott och vi va duktiga så det är positivt iaf ;)
Jag och Robin skötte fisken i varmköket. Stekt rödspätta med tornerad potatis och skirat smör. Robin råkade skära sig i fingret och kunde inte göra nåt för han bara blödde. Så 1,5 timme innan gästerna kom så fick jag klara mig själv... Fast min lärare hoppade in och hjälpte mig och jag blev klar i tid.

Är helt slut nu. Åt och sen la jag mig och sov 1 timme när jag kom hem och nu sitter jag och väntar på middagen.
Bara 2 skoldagar kvar nu och imorrn ska jag till sjukgymnasten och träna :D


Tisdag

Usch, jag kom till skolan sen vände jag. Mådde verkligen inte bra. Spytt har jag gjort också... Så jag har bara legat och sovit hela dagen. Har varit uppe för att äta lite, inget mer. Vill verkligen vara frisk till imorrn när vi har restaurang.

Nu ska jag ner och stryka serveringskläder och packa allt som ska med imorn, är reserv så jag vet inte vad jag ska göra.


Spotify

Jag är väl lite efter med Spotify, fick en inbjudan av en bekant och instalerade det nu när jag fick tillbaka min dator (Yeay!) och jag älskar det! Även om jag vill kunna ha musiken på min iPod är det här lika bra.

Sjukgymnasten är lika underbar som alltid. Vi gjorde ett program med styrka som jag ska göra 2 ggr i veckan med henne eller en annan sjukgymnast vilket känns så himla bra. Imorrn kommer jag ha träningsvärk i 190 tror jag, men det är bara skönt. Då vet jag att musklerna har jobbat.

Måndag

Nu sitter jag i skolan på våra nya snabba datorer. Dom böt ut dom gamla i slutet av förra veckan.
Snart är det engelska sen så kommer mamma och hämtar mig så åker vi till sjukgymnastik och tränar med vikter. :D
Sen blir det väl en tripp till centrum för att köpa strumpbyxor till skolan. Kanske kan flörta in att vi köper lite sushi. Är helt förälskad i det. Åt det i lördags men är fortfarande sugen.

God natt

Usch, illamående igen. Igår så fick jag kliva av bussen på väg hem från teatern för att jag skylle spy. Som tur va åkte jag med en kompis som också skulle av där så hon tog hand om mig.. Jag längtar så mycket efter att slippa alla tabletter!

Nu ska jag lägga mig och sova.

Söndag

Hej! Det har varit fullt upp i helgen och min dator saknar sladd så jag kan inte använda den och mamma tog tillbaka sin.
Helgen har bestått av teater hela helgen.
Igår innan jag gick till teatern satte jag mig på Sushi och åt, läste en tidning och bara njöt av tystnaden.
Sen va det fullt ös då Jessica behövde hjälp i garderoben båda dagarna. Så jag hoppade in där båda dagarna.
I fredags fick vi schema över vart vi kommer vara nånstans under restaurangen och jag kommer vara med Vic som reserv närmsta veckorna..

Idag har jag legat i sängen och halvsovit fram tills nu då jag gick ner till mamma för att kolla lite tv.
Imorrn är det tillbaka till skolan.

Torsdag

1 skoldag kvar. Och jag går ju bara 3,5 timme så snart är det helg för min del.

Imorrn är det inte glädjens dag som det brukar vara på fredagar. Min älskade mor får inte jobba kvar på skolan hon älskar och jobbar sin sista dag imorrn. Älskar dig mamma!

Va på danderyd idag, dom ville kolla på mitt knä och diskutera hur man skulle behanlda. Va hos en toppenläkare. Rak och ärlig, pratade med mig. Inte Rebecca 35 utan Rebecca 17 år och rädd. Hon förklarade ingreppet som dom funderar på att göra. Men hon vill att jag ska träna 2-3 ggr i veckan med vikt och bygga massa muskler för att se om det hjälper och minksar luxeringen. Så ska jag tillbaka i Maj.
Det kändes bra att få prata med henne, hon va inte som andra läkare som pratar över huvudet på mig eller inte lyssnar. Hon lyssnade och vi diskuterade. Hon sa även att luxeringen är vanlig bland smala långa tjejer. Inte som andra läkare som har sagt att det här inte alls är nåt problem.
Så tror hon att smärtan kommer minska när musklerna växer och att snart kan jag sluta med citodon. Det är det bästa av allt. Slut med illamående och allt.

Jag är dock rädd om jag ska opereras för alla risker. Jag kan bli värre och hela knät kan sabbas, infektioner och ingen förändring. Men sen finns det ju det positiva: Jag kommer kunna leva normalt, återgå till vardagen friskare och starkare och klara allt jag inte kunnat innan... Men vi får se vad som händer i vår.

Träna, träna, träna!!!

Igår kom det ett AVI till mamma och paketet va till lilla mig :) Det va min el-grej från Cefar, så nu börjar hårdträningen igen. Minst 3 ggr om dagen ska jag träna. Oavsett hur trött jag är!
Tog lite bilder också, dels för att själv kunna se tillbaka och för att ni läsare ska kunna förstå vad det är jag pratar om.

  
Väskan, elektronerna på mitt ben, och maskinen :)


Onsdag

Hello!
Jag och Mathilda har smygit iväg till datorerna, hon ska kolla biotider och jag passar på att blogga.
Vi är bagare idag. Heldag i köket you know :) Så vi bakar lantbröd, vaniljmunkar och småkakor :)
Nästa vecka har vi våra första gäster, men då bara från kursgården och veckan efter så får utomstående komma.

Haha, det är en lokalvårdare som bär på 2 stoooora kartonger så han inte ser nåt. ser jätteroligt ut eftersom han inte kan bära dom igenom dörren. Men nu gick det.

Tillbaka till att leka sockerbagare :)

Tisdag

Hej på er.
Jag sitter just nu i skolan och har datorkunskap. Skönt att man inte behöver åka in till stan för det längre.

Igår så träffade jag P, vi satt och snackade ett tag innan vi drog hem till honom och drack te och kollade på tv. Blev lite sent så att gå upp kl 6 blev lite tufft, men jag klarade de ;)

Mathilda sitter och räknar ner minuterna till lunch, vilket jag förstår. Även om jag är lite mätt av all knäck vi tryckte i oss innan lektionen. Vi har datorkunskap igen efter lunchen så då återkommer jag!

Måndag

Skola idag igen, kul förutom att min klass bara skrek och sket i läraren hela dagen så man fick inte direkt mycket gjort.
Mathildas pappa kom och hämtade oss när resten av klassen hade idrott.

Nu ska jag ringa till min praktikplats och boka in vilken vecka jag ska vara där. :)


Söndag

Usch så lat jag är, klev upp ur sängen kl 5 idag.
Igår var det 30årsfest på teatern så det blev rätt sent. Men kul var det!
Jag åkte först ner och hjälpte Ida och Amanda att förbereda, sen åkte jag hem och gjorde mig i ordning.
Så åkte jag till Pelle och så gick vi tillsammans med Tomas och Scott ner till teatern.

Imorn är det skola igen, hoppas jag kommer i säng i vettig tid ikväll.

Lördag

Annica och Stefan har precis åkt hem, dom kom över och fikade idag.

Igår så slutade jag 12 i skolan så åkte jag direkt till Täby, Ellen gjorde mig sällskap medans hon väntade på Amanda. Sen träffade jag Lisa och Linnea som jag gick runt med och sen tog vi en fika.
Jag köpte: 2 par jeans, underkläder, glittereyeliner och en vit top.

Sen var det föreställning på kvällen. Allt flöt på och jag fick hoppa in i garderoben då Frida va ensam. Stackarn va helt slut efter.

Ikväll har jag fixat folk som hoppar in för mig så jag kan få lite ledigt innan 30årsfesten ikväll, men jag ska ner och hjälpa dom att förbereda och lämna instruktioner till flickorna.

Torsdag

Redan tosdag. Veckan har gått fort. Fast jag har ju bara haft skola 2 dagar så. Imorrn går jag bara skola 3,5 timme. :D
Efter skolan tänkte jag sola solarium för första gången. Bli lite brun och fin :)
Så kanske jag åker till täby också.

Idag i skolan hände inte så mycket.. Matte, engelska och svenska. Nu ska jag nog krypa ner i sängen och sova tidigt ikväll.

God natt

Onsdag

Tillbaka till skolan idag då. Hela dagen spenderades i köket, som resten av onsdagarna den här terminen kommer göras.
Vi gjorde en trerätterslunch åt klassen. Det blev: Toast skagen, wienerschnitzel och potatisgratäng, Hjortron parfai och blåbärssås. Jag och Henke stod för efterrätten, fast parfain va redan gjord innan lovet så vi gjorde inte så mycket.

Försöker hitta nån som kan jobba på lördag på teatern så jag får umgås med lite bekanta innan 30årsfesten. Men vi får la se.

Tisdag

Hej! Jag lever! Har bara varit massor med teatern nu.
Igår var det premiär, det gick super! Lite nerver såklart, men allt flöt på.
Sen var det premiärfest, så roligt. Folk skrattade och hade kul.

Jag började prata med en av grabbarna som spelade i bandet förra året och han förklarades förlamad för x antal år sedan och nu går han. Vi pratade i säkert en timme och vilken insperation jag fick. Han sa att jag aldrig ska sluta kämpa.
Juste! Jag tonade håret igår också. För att jämna ut färgen. Så nu är jag lite mörkare och lite askigare. Lite lila också, men det försvinner när jag tvättar håret.

Igår upptäkte jag vilken vän jag har. Han är en riktig vän, får en att skratta och vill en väl.

Nu ska jag klä på mig och åka ner till teatern, städa upp efter gårdagen. Eller natten ska jag väl säga, jag kom ju hem 4 i natt...

Lördag

En hel dag på teatern idag igen. Började med att åka till 24an(Förådet) och hämta saker innan jag åker till teatern. Sen kom Ida och Karro som har fått springa ärenden och hämta saker.
Imorrn så kommer det hända massor. Genrep med publik så allt det sista ska fixas. Listor ska skrivas och så.
Så på måndag är det premiär, och såklart premiärfest. På lördag blir det en stor fest, revyn firar 30 år i år så det ska ju firas. Tur att jag har lite klänningar man kan ha på alla fester :)

Nu ska jag kolla körslaget och bara koppla av.

Fredag

God morgon. Jag är helt slut idag, har fått lov att börja med citodon igen för att inte ha så ont. Svårt att hitta rätt medicin.
Nu ska jag hoppa i kläder och åka till teatern.

2009

Gårdagen va fantastisk! Vi hade så kul, dansade, pratade, drack goda drinkar och hade det mysigt.
Sara hade gjort ett litet disco i sitt rum med en bar. Bara alkoholfria saker, så det blev Mojitos, cosmopolitans och egenkomponerade drinkar. Efter lite party blev det sallad för att orka. Sen på tolvslaget hade vi en Carl Ljung (Vi döpte om den) och nån jordgubbs dricka.
Galna grannar har Sara, en kom upp till oss till tolvslget utan att vi vet vem hon är och den andra smällde fyverkerier nån meter ifrån oss utan förvarning.

Lyckad kväll var det, och bilder kommer så fort Sophie och Sara har skickat.

Nu ska jag göra frukost och fortsätta kolla på vännermaran.


Allmänt
RSS 2.0