Bye!

Hej då, nu åker jag till Sara och har det mys. Tydligen kommer det vara flera än oss. KUL! :)
GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år!



Gott nytt år på er alla!

Nyårsafton

Nyår idag, ska bli såå kul :)
Sophie bjöd med mig till Sara så vi tre ska ha det mys ikväll. Kolla fyverkerier och prata.
Så jag ska spendera dagen att göra mig fiiin :)

Hur ska du fira in det nya året?


Nyfriserad

Hej på utväxt och hej då slitna toppar. Min syster har fixat mitt hår.
Så blev det en inpackning så håret är lent och fint.

Till alla som ska färga håret: Gå till en frisör. Det blir bäst resultat och om du blir missnöjd och säger till så rättar dom till det. Visst det är lite dyrare, men det är värt det. Ditt hår syns ju hela tiden, vill du då inte att det ska se bra ut?

Tisdag

Hej på er!
Imorrn är det nyårsafton, vilket alla vet. Och det känns som att alla har stora planer... Jag har inga alls, har inte orkat göra några planer heller eftersom jag inte har vetat hur saker kommer se ut. Så imorrn tror jag att det blir hemakväll med mamsen...

Nu är det våfflor till lunch tack vare Tobias. ;) Jag kanske ska anställa honom som min personliga rådgivare?


Ska ringa lite samtal för teatern idag, kolla efter dykargrejjer och attachéportföljer.


Måndag

God morgon!
Jag är pigg och glad, ska ju åka till teatern och fixa där.
Ida kommer ner så ska vi fixa så mycket vi kan.

Jag fick en sån söt kommentar på inlägget under, ta en titt :)

Sitter och kollar på min julklapp till pappa. Jeff Dunham - Spark of insanity. Såg den igår innan jag gick och la mig också. Jag dör av skratt, se den! Tror inte det finns nån som kan hålla sig för skratt under hela filmen.
Jefa-fa Dun Ham. Dot Com...


Ha en bra dag!


Stark

Säg inte till mig att jag inte klarar det här, för det gör jag. Jag klarar allt jag vill.
Jag visar alla som har tvivlat på min styrka att jag kan, jag kan stå på egna ben. Jag kan gå utan stöd. Men bakom varje steg ligger mycket slit och mycket smärta.
Nu går jag rakryggad och stolt fram, ingen kommer veta vad jag har gått igenom. Jag vet, och det gör mig bara starkare.

Jag sa att jag ska gå utan kryckor när skolan börjar igen, sen blev det när det nya året börjar.
Det är slutet av året och jag går.

Ingenting är omöjligt!


Shoppingberoende?

Nu har jag shoppat 3 dagar i rad...
Ni vet vad jag fyndade på rean. Nu har jag även köpt: 2 nagellack, en kofta och underkläder.
Koftan är jag helt kär i. Jag lär väl slänga upp bild på den nångång...

Framsteg!

Vet ni? Idag är det första gången jag har gått normalt, utan kryckor och utan att halta, på 8 veckor. Jag gick flera meter.
Ni anar inte hur glad jag har varit.
Jag kämpar på även om läkarna dummar sig. Nu kan ingen säga att jag ligger och tycker synd om mig själv, jag har aldrig slutat att kämpa. Även om jag vissa dagar har bara velat ligga och gråta.

Snygg

Ni vet dom dagar man känner sig riktigt snygg på?
Jag hade en sån dag igår och här har ni resultatet:



You like? :)

Mums!

Snälla kan nån buda över Nigella, Gordon, Leila, Per eller någon annan kock till mig?!
Sitter och kollar på Nigellas mat och man dregglar 5 liter på bara en rätt.
En stor, saftig chokladtårta skulle jag verkligen inte säga nej till nu!


Försöker lägga upp bilder, men det funkar inte. Är det bara för mig det inte går?


Körslaget

Äntligen! Körslaget är tillbaka, I love!
Snälla Escobar, ställ upp och starta en kör av oss bergabor!

Jag har laddat upp med popcorn och Erik har precis kört.
Heja heja alla körer!

Mellandagsrea

Jag är helt slut efter 3 timmar i Täby. Vi va där när dom öppnade och lite fynd blev det. En tröja, en väst, maskara och två parfym "lådor" (Presentlådor).

Nu slöar jag framför TVn, är helt död efter rean...

SATC

Har kollar på SATC-filmen idag, nästan 2 ggr. Jag börjar störtböla på samma ställe varje gång. Alla ni som har sett den hajjar. (Skulle lägga upp en bild, men bloggen vill inte sammarbeta)

Har pratat med min underbara vän Jenny :) Ett kort samtal blev ett låångt, hihi. Tack gumman för att du finns där <3

Imorrn blir det shopping och sen så ska jag ut och äta middag med Fia som åker bort på lördag...
Nej, nu är det dags för sängen!
God natt!

Juldagen

God jul på er alla!

Igår så kom farfar och moster hit och firade jul med oss. Eftersom Mikkis och Totte skulle vidare efter maten öppnade vi klapparna innan middagen. Jag är supernöjd med mina klappar :D
Jag fick: DKNY äppelparfym, en ny dvd spelare, SATC filmen, Björn Gustafssons film, presentkort på H&M och duntofflor :)
Så imorrn drar jag med mamma till täby och lensar H&M ;)

Idag är det slappdag som gäller, jag lär väl ligga och glo SATC filmen :D

Tisdag

Slö dag idag, först hämtade vi elektrongrejjen till mitt knä och lärde oss hur den fungerade. Sen har det inte hänt så mycket mer, mamma lagar julmat och pappa ligger i fotöljen och slöar. Men det får han ju göra, med tanke på hur mycket han har slitit.
Igår åt vi ostbricka när han kom hem, riktigt mys. :)

Måndag

Läkarbesök idag. Kortfattat så har jag tydligen fått fel information av alla läkare som jag tidigare gått till (Inklusive hans kollega) så nu ska jag träna ännu hårdare (Tränade dagligen, nu ska jag öka till 3 ggr/dag + elchockar för att komma igång) så jag kanske kan opereras om 3-6 månader... Hmm, jaa... Aja, jag gör som han säger. Det skadar ju inte att träna, men man börjar undra lite när alla läkare ger olika bud. Och jag har tränat stenhårt, men han sa att det hade jag inte alls det.
Blev lite bråk där, jag satte mig på tvären när han sa att jag gjorde fel. Med tanke på att jag har gjort allt alla läkare har sagt till mig och lite till så kände jag att det va inte fair att säga till mig. Sen fick vi träffa en sjukgymnast som sa att elchocker medans man tränade va superbra och han tror att det kommer verkligen göra mycket, så min snälla sjukgymnast här i Åkersberga sa att dom kan låna ut en över julhelgen så jag kan börja direkt innan jag har hyrt min :) Toppen säger jag!

Sådär, nu har ni fått ett låååång inlägg om min dag.
Pappa kommer hem om 2 timmar, yeay! Så då blir det te och mackor. :)

Söndag

Ja må hon leva... Min syster fyller 19 idag! Vi grattade henne kl 12 i natt innan vi gick och la oss och nu på morgonen sjöng vi för henne och så fick hon sin present. En bärbar dator. Nu har mamma handlat saker till tårta så vi ska fixa det :)

Har pratat med pappa idag och nu är det tisdag som han kommer få åka hem. Jag har kollat på nyheterna och i morse va den värsta branden hittills. 6 bilar som brann.
Jag är lite besviken på att dom sa 1 natt och har bara ökat, men det är ju inte polisens fel. Jag är nöjd så länge han är hemma på julafton.

Jag har tagit bort skenan nu! :) Ska ju till läkaren imorrn så då skulle jag ändå ta bort den så nu kan jag få träfa lite och duscha utan en stor svart sopsäck.

Dags att handla och göra tårta!

Lördag

Eftersom pappa är i Malmö och bråkar med ett gäng små ungdomar som tror dom är nåt så fick jag följa med mamma till Sumpan och sälja smycken. Det gick bra, jag sålde mest! ;)

Pappa är ju som sagt i Malmö för det är en massa bråk där nere och dom kommer med olika bud om när han får åka hem. När dom ringde in honom sa dom att han skulle få åka hem idag, så har dom sagt imorrn, måndag, tisdag och tillochmed kanske onsdag. Jag hoppas han får komma hem imorrn eftersom Mikaela fyller år då. Sen vill jag ha honom hemma på julafton. Men vi får se, vi håller alla tummar.

Nu ska jag fortsätta kolla på Ernst och äta popcorn!

God morgon

Hoppas ni har sovit gott. Det har inte jag gjort. Vaknade först kl 1 och trodde att kl va 8-9 så jag satte på tv sen kom jag på att det va inte rätt program på tv.
Så somnade jag om, så vaknade jag igen vid 2- halv 3 av att pappa pratade i telefon. Jag fick för mig att det va danderyd som sa attjag skulle opereras idag (Önsketänkande i guess) men det va från pappas jobb. Dom ville att han skulle åka till Malmö idag kl 8 pga upploppet där om mosken.
Så där försvann våran dag tillsammans och jag sitter fast hemma själv. Mamma kommer hem så fort hon kan.

Nu ska jag lägga mig och kolla top model :)

God natt

Det va superskönt att duscha idag. Fast det tog sitt lilla tag att vattentäta gipset. Svart sopsäck, tejp och plastfolie sen va det bara att köra.
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på näst sista avsnittet av Hells kitchen.



Sådär ser ryggen ut på min skoltröja :)


På besök i skolan

Som jag sa åkte jag upp till skolan och pratade med lite lärare. Fick veta att jag fick ett starkt VG på matte nationella så det blir ett VG i matte a. Jag är nöjd, speciellt eftersom jag gjorde provet proppad med starka tabletter.
Så pratade vi emd min engelskalärare och hon sa att jag låg över g ocg det va ingen fara att jag inte kommer klara kursen. Mamma va ju med därför jag fick höra sånt.
Så gick vi upp till lilla matsalen och pratade med min mentor. Han gav mig min skoltröja. Sååå snygg den är :D Lägger upp en bild på den när jag orkar.
Fick träffa Rebecca och Mathilda, mina favoriter idag också :) Tack flickor för att ni ställer upp! <3

Nu är det tv och så ska jag fota lite :)

Torsdag

Jag är vaken, påklädd och snart mätt. Jag ska åka upp till min skola. Kan ju inte åka upp själv så mamma åker med.
Nu så ska vi åka.
Ha en bra dag!

Ingen operation

Som rubriken säger så blev det ingen operation, för många akutare fall.
Jag rasade igår så pappa och jag åkte till danderyd på order från en sjuksyster. Jag hamnade direkt i en säng och där låg jag i 4 timmar innan läkaren kom, det va en psykpatient som behövde maaassa människor för att få en spruta, Poliser, väktare, vårdare.. you name it.
Men när jag väl fick träffa läkaren gick allt fort. Han gjorde allt för att lindra smärtan tills jag får operationstid. En gipsskena för att stebilisera och ännu mer värktabletter. Så på måndag ska jag till sophiahemmet för en andra åsikt (För jag har ju inte varit hos 5 andra läkare?!) så får vi hoppas att jag opereras snart för det här håller inte längre.

Jag har köpt alla julklappar nu! Med hjälp från mina föräldrar såklart, men jag kan ju inte fixa det själv så. Fast Totte har vi bara köpt en liten sak till, man kanske ska hitta nåt mer...


Sista lektionen

Jag och Rebecca gick till donken och åt lunch istället. Vasa's där vi får lunch från skolan har samma sak varje vecka så nu skämde vi bort oss lite. Det va mysigt att äta och snacka med min vän :)
Nu så sitter vi och har datorkunskap, men jag har inget att göra såå...


Tisdag

Igår blev det inte så mycket dator för mig. Hade världens huvudvärk och på kvällen spydde jag. Hua.
Idag är jag i skolan, vill inte missa min sista dag i skolan innan lovet. Även om mina tankar är på morgondagen.
Jag sitter och gör ingenting eftersom jag är klar med min bok. Resten av klassen jobbar med den.
Nu ska jag redigera lite bilder!

Söndag

Idag har det inte hänt så mycket. Jag och mamma va hos grannen på glöggfika med ett par som också bor i längan och några som bodde här förut. Det va riktigt mysigt.
Dottern i familjen hade fått nagellackspennor som vi höll på med. Så mina naglar har lite olika saker på sig. Bland annat en julgran :)

Nu ska jag kolla på OTH och vänta på maten :)

Ge mig!

Åååh, kollar på The Hills, senaste avsnittet som kommit ut i USA och jag säger bara en sak. Ge mig en het australienare som Jay!

Nu ska jag glo lite på film eftersom det inte finns nåt på TV fören om 2 timmar och jag har sett alla The Hills avsnitt nu. Måste vänta till på måndag innan det kommer ut mer...


Lördag

Jag är en snäll dotter, satt nere och gjorde lite armband till mig själv i mammas pysselhörna och så kom ag på: Jag ska göra en egen kollektion till hennes smyckesföretag. En ungdomligare som lockar en annan kundkrets. Har redan gjort lite, så snart kommer det bilder ;)

Nu är jag helt mätt efter våran middag, sparris, parmaskinka och mackor med nån god ost. ;)


Hoppas ni får en bra kväll!


Lucia och marknad

Min underbara vän Isabell är årets lucia i vår lilla stad så självklart stod jag i regnet när hon var ute vid våran lilla affär. Det perfekta lucian säger jag bara. Fick gåshud när hon sjöng.

Efter middagen åkte jag och mamma ner på "Berganatta", en marknad på torget och så har alla butiker öppet till 22. Massa erbjudande och uppträdande. Där va luciatåget samtidigt som oss. Så då fick jag se Bella igen. Stackarn hade staerin i håret och i ansiktet. Men hon va lika bra ändå!

Idolfinal idag, men det har väl ingen missat. Båda finalisterna är så grymma. Vem som än vinner är klart värd vinsten. Tror båda kommer gå långt! Men jag hejar lite extra på Alice!

God natt på er alla!

Bloggtips

Tänkte tipsa om en helt underbar blogg. Två tjejer som går HR3 i samma skola som jag har startat en blogg där dom lägger upp en massa recept. Julgodis finns det massor av!
Det är en del av deras projektarbete så klicka in på deras blogg, läs och kommentera! Matilda och Josephine


Jag är fortfarande i chocktillstånd. Onsdag är om mindre än en vecka. Nu ska jag ringa lite samtal!

Fredag

Glädjens dag! Verkligen. Är ju ledig idag, mamma väckte mig så åt vi frukost och så.
Sen när vi skulle ut och handla lunch så hade posten kommit och där va ett brev från Danderyds dagoperation.
Onsdag 17/12 opereras jag. Jag är så glad! Äntligen gör nån nåt åt det. Nästan så jag hoppade av lycka.
Perfekt timing. Skolan slutar det 19 så jag har ett helt lov att vila upp mig på.
Perfekta julklappen! :D

Torsdag

Det brann igår (Inte hemma hos oss) så internet och TV va borta hela eftermiddagen och kvällen.

Igår hade vi julbord i skolan. Det va kul! Även om jag bara satt och öppnade flaskor fick man en försmak på hur det kommer bli sen när vi har gäster varje vecka. Det gick bra och alla var nöjda. Mamma, pappa och farfar va uppe och åt :)

Idag gjorde jag sista delen på nationella så nu är jag klar med matte A. Yeay! Nästa termin tänkte jag läsa matte B.
Nu har jag helg, såå skönt! Våran kökslektion blev inställd för treorna har julbord och Lotta, våran livsmedelskunskapslärare, tyckte att vi kunde ta igen hennes lektion nån annan dag.

Nu ska jag fortsätta vara social med min pappa :)

Tisdag

Idag har jag gjort klart mitt arbete på estetisk verksamhet, en barnbok om oss själva. Jag tror jag tar priset för snyggast bild på mig själv. Haha, jag lägger upp den nästa vecka från skolan :)
Efter lunch åkte jag till sjukgymnasten. Jag gör stora framsteg och jag sköter mig väldigt bra.

Imorrn är det julbord! Ska bli kul, fast ännu roligare om jag kunde vara med till 100%. Jag tar igen det nästa år!

Nu ska jag lägga mig och pussas med katten som ligger i min säng!


Måndag

Hej på er!
Jag är så himmlans trött. Har sovit jättedåligt i helgen. Efter att jag ramlade har det här verkligen förvärrats. Men snart är det här över!
Jag och mamma åkte till arbetsterapeuten idag, hämtade isdubbar och köpte "tigerhandtag", mjuka kuddar som man fäster på handtagen av kryckorna.
Mer har väl inte hänt idag. Skola som vanligt. Treorna va uppe i skolan idag så jag satt och åt med Robin och Ante :)




Jag älskar den här reklamen! Blir tårögd av den. :)

Rädda dig



(Klicka på bilden!)

Helt underbar låt. Helt klart värd att uppmärksammas!

Söndag

Har legat i sängen halva dagen. Har inte orkat kliva upp.
Så gjorde jag lussebullar som står i ugnen nu. Mums!

Receptet jag använde hittar ni här

Lördag

Jag och mamma gjorde lammjärpar, potatis och morötter i ugn och tzatziki till middag idag. Riktigt gott!
Sov ett par timmar mitt på dagen, det behövde jag eftersom jag bara sov 6 timmar natten till idag.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova.
Puss på er!


LYCKA!

Jag ska inte sitta och klaga på att jag satt 7 timmar på akuten igår. Just nu är det som bortblåst.
Idag ringde läkaren som jag hade igår och sa att röntgen såg bra ut och att inom en månad kommer jag opereras.
ÄNTLIGEN! Äntligen kommer jag få hjälp. Jag svävar som på moln nu. Tänk, snartslipper jag mina kryckor och den dagliga smärtan.

Väntrummet på akuten va i full gång när Idol va på. Jag och mamma satt framför en mamma och hennes son som vi pratade med. Jättetrevliga. Vi satt och diskuterade Idol och hejade.

Jenny är söt!

Fredag

Annica, Stefan och Emil kom hit idag! Superkul! Dom är i stockholm och kom över på en fika nu på eftermiddagen.
Skitsnack och tårta blev det :)

I skolan har vi hållt på med det sista till julbordet. Oxtunga och lever sto på menyn. Att laga då.
Jag satt där på min grishink och hackade lök.
Så när jag skulle sätta mig så ramlade jag och fick sjukt ont.

Nu är det mat!

Torsdag

Skola idag, har varit i skolan hela veckan. Jag är så glad att jag har orkat och inte mått dåligt av tabletterna. Har alltid en vattenflaska i väskan. Så jag dricker massor med vatten nu.

Dock har jag väldigt ont idag eftersom jag inte har fått så mycket hjälp i skolan idag. Haltade runt där med båda kryckorna i en hand och te i den andra och försökte öppna en dörr. Och där satt ett gäng från min klass och bara tittade på.. Skulle jag ha fått lite hjälp skulle det underlätta mycket för mig. Men men, jag överlever. Det visar bara vilka som är ens vänner.

Efter skolan så va det julmarknad på mammas jobb. Så vi åkte dit en liten stund. Träffade lite vänner som jag inte sett på länge. En vän kändes jättelång, men han har säkert inte växt nåt alls på dom månader vi inte har träffats.

Onsdag

Hej på er!
Igår hade jag fullt upp efter skolan. Sjukgymnastik och möte. Båda gick bra!
Idag har jag skrivit första delen på nationella i matte A. Så på torsdag skriver jag andra delen. Sen är jag klar! Ingen mer matte om jag inte vill, men jag ska läsa matte B nästa termin så.

Sen pratade jag med min lärare. Han hade pratat med nån på sin fotboll som är nån läkare eller så. Och han hade sagt att det måste vara nåt mer än bara ledbandet, för det skulle ha läkt vid det här laget.
Men vi får absolut ingen kontakt med min läkare. I snart en vecka har vi ringt och försökt få prata med henne, men hon ringer aldrig tillbaka. Idag så lovade dom att hon skulle höra av sig på eftermiddagen.. Inget samtal har kommit.
Man blir väldigt frustrerad när ens läkare inte kan höra av sig och åtminstonde boka en tid.

På fredag kommer Annica med familj hit och äter lunch! Hoppas jag kan få träffa dom :)

Tisdag

En lussebulle, juice, vatten och mobil. Så ser mitt bord ut just nu.
Det är tisdag och jag är tillbaka på Odenplan.
Vi håller på med en barnbok om oss själva och mina tankar är inte på uppgiften.
Så nu ska jag gräva ner mig i min bok!

Måndag

Frågade en som går HR trean och har varit med om en olycka så han missade skola om hur det gick för honom och så. Och där fick jag mycket svar. Jag blev lite paff när han va trevlig och svarade och frågade saker om hur det va med mitt knä. Sånt gör mig så glad, när folk hjälper.
Som förra veckan när en tjej i min klass gick min lilla omväg med mig. Utan att jag sa nåt.
Så till alla som ser folk med kryckor eller gamla som inte kan stå i bussen eller tunnelbanan, erbjud eran sittplats om det inte finns några. Det kommer uppskattas!

Snart är det Färjan och då ska vi sitta hela familjen och kolla på det tillsammans. Ska bli mysigt. :)

Idag har det inte hänt så mycket, jag har förberett mig för nationella som jag ska göra på onsdag. Jag läste matte A i nian så nu ska jag tenta av matten och gå B kursen på våren istället.


Allmänt
RSS 2.0