God natt

Det har blivit glögg och pepparkakor idag. Mums!

Sitter och kollar på F word, jag vill också ha en pappa som är mästerkock. Fast pappa är riktigt bra på att laga mat så jag ska inte klaga.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Sov så gott!

Söndag

Det är slut på saffran i hela byn! Katastrof. Haha, nej då. Hade tänkt göra lussebullar, men det får bli nån annan dag.

Sitter och pratar med en nära vän. Vi har känt varandra i 2,5 år nu, han är en av dom bästa vänner man kan ha.
Vi har gjort som bästa vänner gör i filmer, bestämt oss för att gifta oss om vi båda är singlar när vi är typ 30-40.
Inte för att jag tror det kommer hända, men det är kul ändå ;)

Lördag

Jag, mamma och pappa har vart och handlat. Skulle köpa julklappar, men det är svårt att köpa nåt till folk som inte säger vad dom vill ha. Ska nog kolla lite på olika hemsidor, har hittat riktigt roliga hemsidor.

Vi tog också en sväng till Arninge, där hittade jag min livs kärlek. Arn herrgårdsost. Jag har aldrig smakat en så god ost!
Vi va borta i 2 timmar, och jag är helt slut! Ikväll blir det bara att ta det lugnt. Vi ska äta fläskfilé och potatisgratäng, i love!

Hoppas ni har en bra fredag!

Award!!!

Nu har jag fått 2 awards så det är dags att göra den då.



Jag fick den av dom underbara Annica och Anne.


Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag ger utmärkelsen "I love your blogg" till

Mamma
Du finns alltid där för mig, oavsett hur mycket jag klagar på allt. Jag skulle aldrig klara allting utan dig. (Och självklart pappa och syster)

Evelina
En av dom finaste brudarna jag har sett. Underbar människa som skriver så fint om sin man och sina katter

Jonas
Väldigt trevlig och glad kille. Hans kommentarer lyckas alltid få en att le.

Sophie
Min söta, underbara, rara vän som alltid kan få mig glad. Hon är en av dom få vänner som verkligen stöttar mig nu

Jenny
Min underbara kollega från Åkersberga revyn och min kompanjon på Obscen. Galen tjej som nu tar USA med storm!

Jenny S
Väldigt söt och rar flicka, en nära vän till mig :)

Lollo
Raringen nr 1, alltid så glad när man träffar henne. Härlig lite flicka

Kväll

Har fått ännu en kommentar om att jag klagar. Jag har bara en sak att säga: Sluta läsa min blogg då istället.

Jag är så trött på allt just nu, jag har försökt att vara posotiv och glad. Men idag brast allting, jag vet inte om jag orkar gå med det här i flera månader till. Jag vill kunna sitta på golvet och mysa med mina hundar, kunna gå i skolan, kunna gå till toaletten utan att få tårar i ögonen av smärta.
Jag vill mest av allt få ett svar. Få ett klart svar vad det är som händer, men det är ingen som kan svara. Det är nåt av det värsta, att jag går runt i ovishet. Så därför kan man inte göra nåt åt det så länge.

Nej, nu gör jag popcorn och glor på tv med mamma.

Fredag

Mådde så dåligt igår att jag inte orkade med datorn. Va hemma idag igen, och tur va väl de då jag fick dåliga nyheter idag. Det ser inte ljust ut med läkartid. Verkligen inte.

Jag orkar inte det här längre, jag orkar inte gå så här i flera månader. Det är mitt liv det här, jag är en människa. Jag är en tonåring som inte kan gå i skolan, jag kan inte vara ute med mina kompisar. Jag kan inte göra nåt en tonåring gör.
Jag kan inte ens ducha utan hjälp. Jag är rädd att vara ensam hemma, tänk om jag ramlar igen. Igår när jag ramlade gjorde jag illa knät rejält. Tänk om min mamma inte skulle varit hemma då?
Jag orkar inte det här längre....


Torsdag

Mådde illa imorse, men jag försökte och åkte till skolan ändå. Kom till stationen, sen kände jag att jag mådde så illa att det inte va nån idé att ta bussen upp till skolan utan jag åkte hem igen.
Så jag har legat i sängen hela morgonen för då slipper jag illamåendet.

Mamma jobbar hemma idag så jag har lite sällskap. :)


I Skolan

Nu sitter jag i skolan, typ ensam i klassrummet med 2 lärare. Haha.
Tror ni jag har jobbat mycket eller? Nope, vi satt första tiden och lyssnade på musik och snackade bara.
Jag fick beröm för mitt lökhackande.
Nu blev det ett himmlans liv då halva klassen kom ner. Hihi :)

Härliga onsdag

Jag sov 10 timmar inatt, så skönt. Fast jag skulle kunna sova längre. Syster skickade ett sms och väckte mig.
Idag så är det öppet hus i skolan så vi går på kvällen istället.
Tror jag ska ta med mig datorn dit. 2 tjejer i min klass ska få jobba med hotellarbetet medans resten rullar köttbullar. Och eftersom jag inte kan stå i köket borde jag ju få jobba jag med. Haha, jag bara bablar :P

Ha en bra dag!

God natt

Besöket hos sjukgymnasten gick bra, riktigt bra. Hon sa att allt ser bra ut och att mitt kämpande ger resultat.
Jag tränar flera gånger om dagen för att öva rörlighet och ha kvar musklmassan.

Nu ska jag lägga mig och sova, fast jag börjar på eftermiddagen och får sova hur länge jag vill. Ska ju duscha och fixa. Tar mig ett bra tag att duscha sittandes i badkaret. :)

Sov så gott!

Lycka!

För en vecka sen fick jag förfrågan om att vara rekvisitaansvarig på Åkersberga revyn. Producentgruppen tyckte om mitt arbete på Obscen och nu vill dom ha mig. Jag förklarade läget med knät och A som frågade mig sa att dom hjälper mig med allt jag behöver hjälp med.
Dom vill verkligen ha med mig. Så idag pratade vi och jag tackade ja. Har tänkt 1 vecka och gått igenom allt i huvudet. Det kommer vara ett ansvar, men jag kommer ha hjälp och jag är med utan att anstränga mig fysiskt.

Så om 1 vecka ska jag på ansvarigmöte och fotas för programmet.

Jag fattar fortfarande inte, dom frågade lilla mig att vara med. Förra året va så himla kul så jag ser fram emot ett nytt år. Förra året vann jag pris för årets rookie. Jag och en tjej till fick det för att vi va dom nybörjarna som hade gjort bäst jobb. Det va en stor ära, det här är en större ära.
På 1 år har jag lärt mig så mycket i den här föreningen. Första uppsättningen jag va me på hade jag inget ansvar, jag kollade läget och gjorde allt jag kunde. På Obscen blev jag scenmästare och nu det här. Att vara 16 och ansvarig på Åkersbergas typ största revy känns stort!

Hemma

Åkte hem efter lunchen för jag mådde så illa... Men träffen med Sophie och Sara va riktigt mysig :) Dom får mig alltid glad.
Efter att jag hade skrivit morgoninlägget kom Lollo till skolan och så satte vi oss och hittade en massa raggningsrepliker som vi satt och skrattade åt :)

Men nu så sitter jag i sängen och ska lägga mig och sova en stund tror jag. Jag börjar ju ändå vääääldigt sent imorrn. Halv 4 ;) Vi har öppet hus så vi går på kvällen istället. Ska bli kul att ha en massa som kommer och kollar på skolan :)

Konst



Min uppgift på bilden... Göra om ett konstverk. Jag tog två ;)

Tisdag

Idag är jag i skolan. Duktiga jag! Även om jag just nu vill åka hem igen... Det är väldigt välkomnande klass jag har... Eller inte.
Ingen har ens kollat åt mitt håll. Men men, jag får ta de. Fast man tycker att folk iaf kan säga hej när man har varit borta i en vecka. Fast jag sa ju inte heller hej till nån... Det va för att kolla reaktioner.. Ingen reaktion....
Jag ska slänga iväg ett sms till Sophie och Sara och säga att jag behöver uppmuntran.

Vår lärare är sjuk så vi har fått en egen uppgift att jobba med... Lär bli mycket tid på bloggen!

God natt

Det gick bra på OT-centret. Dom fixade skyddet och nu hoppas jag den sitter.
Ska gå och lägga mig och sova nu :)

Imorrn är det skola. Hoppas jag mår bättre imorrn. Annars kommer en gammal vän till mig och hälsar på.
Han och jag har ett förflutet tillsammans och har knappt pratat på 2 år. Så att vi tog upp kontakten igen är jättehärligt.

Sov så gott!

Äntligen lite goda nyheter!

Hemma idag igen, har sovit dåligt och mår illa. Börjar vänja mig vid att ta alla tabletter nu.
Mamma hade fått ett sms från min läkare idag, röntgen visade inga tecken på att brosket va onormalt. Det är iaf bra!

Sitter och kollar ut genom mitt fönster och ser bara vitt. Hoppas vi kommer ut med bilen till OT-centret. Ska dit och fixa knäskyddet. IGEN! Dom sydde in skyddet för mycket och det ska töja ut sig, men det har det inte gjort på 6 dagar (Det tar 2-3 dagar). Jag får blodstopp så det är därför jag åker och fixat det. Annars skulle det inge varit några problem.

Söndag

Ja, jag lever. Har bara inte varit på humör för att blogga.
Jag och mamma, mest jag då, har bakat rulltårta. Sen orkade varken mamma eller pappa laga mat så det blev McDonalds idag.

Det är väl allt som har hänt förutom att jag har sjukt ont idag. Kan kanske bero på att jag använder migg knäskydd mindre än vad jag ska. Till mitt försvar har dom sytt in den för mycket och den töjer inte ut sig.

Natti natti

Blev inget spel eller mys. Jag somnade och sov i 2 timmar.

Sen åt vi middag och har kollat på tv. Men nu tänkte jag faktiskt säga god natt till er. Det är Celeberty rehab som börjar om från början. Det är lärorikt och intresant.

Sov så gott!

Hemma

Det blev inget Täby, det va så dåligt väder att köra i. Sen mådde jag lite halvdant. Så vi tog centrum istället. Blev inget handlat för min del. Skulle ha ett par duntofflot, men det fanns inte.
Mamma gjorde musselsoppa när vi kom hem, jag smakade lite men jag kan inte äta vissa saker för jag blir illamående.

Resten av dagen händer det inte så mycket på. Kanske ska ta och utmana mamma i Finans. Lite varm choklar och bullar till de ;)

Godmorgon!

Jag vaknade vid halv 8 då pappa kom hem från jobbet. Han kom in och sa åt mig att kolla ut. Jag blev som ett barn igen. Snö! Det va nästan så att jag ställde mig och hoppade. Om jag skulle vart bra nu skulle jag gjort som jag alltid gör. Brottats med hundarna i snön.

Nu ska jag och mamma åka till Täby.

God natt

Nu ska jag stänga av här och krypa ner i sängen. Imorrn åker jag och mamma till Täby, ska bli så skönt att komma ut ur huset.
Ska bara kolla hur det går för Tony på penningjakten. Singing bee you know ;)

Sov så gott!

På pappas begäran...

... lagade jag min limekyckling. Godare än sist va den. Det va lite halleluljamoment när jag smakade såsen. Hihi :D

Ikväll blir det såklart musiklekar på TV med mamma. Som alla fredagkvällar. Blir lite popcorn och cola till de. Med andra ord en riktig myskväll.
När mamma kom hem så hjälpte hon mig att bädda rent, plocka ner alla saker i förvaringslådan och damsugning.
Imorrn tar vi och åker till Täby en sväng.

Måste bara berätta om en liten sak som hände när vi va ute och handlade. En tjej som aldrig har gillat mig (Lång historia) va extreeeemt trevlig mot mig. Kan det vara för att jag hoppar påkryckor? Och att hon hörde vad som har hänt. Eller är det slut mellan henne och en viss person, vem vet. Haha ;)

I'm not stupid



Har inte hunnit med nåt av vad jag sa att jag ska göra idag, hihi. Ska snart upp och duscha. Försöker flörta med mamma att vi åker en sväng till täby och handlar lite :)

Fredag

Sitter i sängen och kollar på Oprah... Känns rätt sugigt (ursäkta språket) när min klass står i köket och lagar mat.
Jag vill bli bra, jag vill vara med min klass. Jag saknar faktiskt skolan. Jag har inte riktigt varit där sen innan höstlovet.
När jag kom tillbaka från höstlovet hade jag riktigt ont. Vilket jag fortfarande har. Så jag har inte kunnat varit 100 i skolan. Utan varit väldigt disträ. Så himla tråkigt eftersom jag har en sån rolig klass.

Jag längtar till våren, då jag kan gå utan att vara rädd att knät ska hoppa ur led. Då jag slipper ta 6 citodon om dagen för att kunna gå till toaletten. Slippa de konstanta illamåendet.. Ja, ni fattar.

Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv. Jag har gått ner till tvättstugan med min tvätt och plockat ner all min rena tvätt i tvättkorgen. Men bära upp den klarade jag inte, så det hjälpte pappa mig med. Så jag ska lägga in alla kläder i gerderoben. Kanske börja packa upp allting som ska in i förvaringslådorna, bädda rent, duscha och pyssla lite.

Man ska passa på när man inte mår så illa.

Kram på er

Kväll

Ja, det har redan hunnit bli kväll. Och vad har jag gjort hela dagen? Legat i sängen eller inne i badrummet och spytt av tabletterna.
Orkar inte sitta mer vid datorn nu.

Ha en bra kväll!

Torsdag

Klarade av 20 minuter i skolan. Mådde så illa av tabletterna. Så jag mamma kom och hämtade mig.
Så snackade vi med min mentor och dom kom överrens om att det inte va nån idé att jag kommer imorrn. Så jag har ett eget litet "lov" nu.

Somnade när jag kom hem. Så har jag fått i mit lite mat också.
Ikväll kommer några av mammas kompisar för att pyssla. Så någon lugn och ro kommer man ju inte få. Hihi ;)


God natt

Nu ska jag gå och lägga mig, har så förbannat ont eftersom knät hoppade ur led igen för ett par timmar sen.
Usch, när jag lägger tillbaka de vill jag nästan svimma. Det gör så ont.

För att jag inte ska gräva ner mig i att allting är så dåligt så tackar jag inna jag går och lägger mig. Jag tänker för mig själv vad jag är tacksam för.
Det kan t.ex. vara:
Tack mamma för att du lyssnar och kommer upp med dricka när jag har ont
Tack pappa för att du stöttar mig
Tack Mikkis och Totte för att ni får mig att skratta.
Tack alla läkare för att ni förstår att jag har riktigt ont
Tack alla mina läsare på bloggen för att ni kommer med glada tillrop och kramar.
Och så vidare.

Pröva ni också, hitta dom som gör eran dag bra och va tacksamma!
God natt!

Bröllopsbilder

Sådär, nu har jag fått ett okej att lägga ut bilder från det fina bröllopet i lördags. Så här har ni några :)


På väg ut


Sååååå fina tillsammans!


I kyrkan

Så himmla fina dom är tillsammans. Man blir nästan tårögd av att kolla på bilderna :)

Onsdag



Sara, eftersom du inte lämnade någon mail eller bloggadress så får jag svara här.
Det finns många som har det värre än mig, det är helt riktigt. Men jag har väldigt ont. Mitt knä hoppar ur led så fort jag tar ett steg. Jag tar 6 Citodon om dan. Det är rätt mycket.
Jag kan inte hämta vatten till mig själv, jag kan inte sätta på mig mina skor själv och det finns en hel lista av saker min familj måste hjälpa mig med.
Just nu har jag ont, och jag har all rätt att klaga. Jag tror att om någon annan va i min situation just nu skulle den känna samma sak.
Det här är min blogg och jag skriver vad jag vill. Det är valfritt att läsa.
Vill du säga något mer kan du maila mig.
Ha en bra dag!



Sådär, tillbaka till någon mer positivt.
Va på magnetröntgen idag. Det gick bra. På hemvägen svängde vi in till OT-centret för att fixa med mitt knäskydd. Jag har tappat så mycket muskler att ortosen blev för stor. Så dom sydde in den och nu känns det som att den sitter fast igen.
Jag va så trött och sliten när jag kom hem att jag la mig och sov.
Så nu är dett fullt med djur och människor i min säng. Mamma och Troja har krypit ner här med mig.

Nu ska jag mysa lite med dom!

Hemma igen

Kom hem för ett par timmar sen. Men eftersom allting tär på mig så bestämde jag mig för att bara lägga mig i sängen. Slökolla på TV och slappna av.

Doktorn sa väl samma sak som dom på Järva. Och så frågade hon om det är någon läkare som har röntgat knät. Hon blev förvånad att ingen har gjort det så hon skickade mig till röntgen. Så vi gick över till vanliga röntgen direkt och imorrn fick vi en tid till magnetröntgen imorrn. Så jag åker tillbaka dit imorrn med pappa. Sen ska 3 olika läkare kolla på bilderna så dom hör väl av sig nästa vecka. Så länge ska jag träna på rörligheten i knät och hålla kvar så mycket muskler jag kan för då blir det lättare med operationen.

Det är utvecklingssamtal idag, men jag och mamma ringde och pratade med min mentor istället och sa att jag inte orkar. Men vi har en kontakt med honom med allting som pågår vilket är bra.

Dagen med stort D

Idag händer det. Idag får jag veta vad det är som pågår. Äntligen!

Ska klä på mig och ta en banan. Kom ner till mamma för en kvart sen och frågade om vi skulle äta i stan eller hemma. Hon sa stan (såklart) och så sa jag att bussen går om 50 minuter. Det fick fart på henne. Så medans jag sitter här och dubbelkollar bussen hör jag henne springa runt här utanför. Ut och in i badrummet.
Vem va tonåringen sa vi? ;)

Hoppas ni får en bra dag!

Som ett litet barn

Knät hoppade fel idag i skolan. Och aj vad ont det gjorde. Som tur va hade jag precis tagit en värktablett. Men nån timme senare gjorde det förbaskat ont.
Hon som körde våran lilla buss skulle förbi mig så hon släppte av mig på busshållsplatsen. Och jag fick kämpa för att komma hem utan att ramla ihop på dom ynka 20 metrarna som det är mellan busshållsplatsen och huset.
Jag kommer hem och upptäcker att pappa och syster inte är hemma. Jag ringer med tårar i ögonen och får veta att dom inte kommer hem på ett tag då dom är en bit bort. Mamma kan inte heller komma hem på ett tag.
Så gråtandes som ett litet barn kämpar jag mit upp för trappen och sätter på mig min stora sovtröja innan jag kurar ner mig i sängen med täcket över halva ansiktet.

Sen kommer min underbara pappa hem och såg till att jag mådde bra. Så kom också mamma hem. Hon kröp ner i sängen med mig med lite godis och frukt.

Jag är så glad att imorrn får jag klara besked (hoppas jag i alla fall) och förhoppningsvis är det här en av dom sista gångerna mitt knä hoppar ur led

Måndag

Nu sitter jag här i skolan. Eftersom jag mådde så illa igår tänkte jag inte åka till skolan. Men jag ville inte missa skolan. :) Vi har precis käkat och ska snart ha engelska. Sen kommer resten av klassen åka och klättra. Jag lär åka hem eller träffa Hence.

Om 24 timmar sitter jag på Sophiahemmet. Fatta, 24 små timmar och sen får jag veta hur allting kommer gå.

Mina mål

Tänkte skriva ner mina mål, vad jag ska kunna göra efter dom har fixat mitt knä:

Sätta på mig mina skor själv utan att nästan börja gråta av smärta, nu ber jag mamma om hjälp eller kämpar mig igenom det.

Springa vårruset eller tjejmilen, kunna springa utan att få ont.

Göra en demi plié, ett danssteg där man böjer sig väldigt långt ner.

Vara med på en normal idrottslektion, jag kommer inte ihåg när jag senast va med en hel lektion och t.ex. spelade fotboll.

Kunna gå ute när det är kallt utan att få extra ont

Det här är några saker jag längtar efter. Kunna göra saker som för andra är en självklarhet.
För mig är det här saker som jag önskar jag kunde göra, men snart kommer jag kunna de.
Keep your eyes on the price!

Söndag

Internet har inte fungerat förns nu, men det har inte gjort något.
Efter lunch (för mig va det frukost) gjorde vi dipp och fixade morötter och blomkål. Sen satt jag, mamma och pappa och kollade på Hankock. Riktigt bra film!

Syster och Totte åkte till Mora spontant igår. Jag och mamma tyckte dom va knasiga som började åka kl 6 på kvällen.
Dom har inte kommit hem än, men det gör dom någ under kvällen.

Jag trodde jag skulle klara mig utan att ta en värktablett mitt på dagen. Men oj så fel jag hade. Jag som har ont fast jag tar tabletter låg och vred mig av smärta. Fy, så snabbt tog jag en tablett.

Hur har din dag varit?

Natti natti

Åt middag för en timme sen, kycklingen tog sin lilla tid.
Nu ska jag ta och sova. Sov inget mitt på dagen så nu är jag redo för sängen. Hihi!

Sov så gott!


Bröllopet

Det va så fint. E (bruden) va så vacker. Och A (brudgummen) va stilig.
Jag satt med tårar i ögonen när dom böt ringar. Dom är verkligen menade för varandra.
Dom har varit tillsammans i 11 år och dom är bara 24 och 25 år.
Det finaste va att E hade sitt hår uppsatt så man såg hennes tatuering. Hon tatuerade in ett A för sin man. Helt underbart!

Slänger upp några bilder när jag har fått en ok från A och E.


Jag har marinetar och slängt in kycklingen i ugnen resten av middagen får mamma fixa. Hihi :)

Time for wedding

Nu ska jag åka till kyrkan och kolla på bröllop.
Vi hörs sen!

God morgon

Igårkväll händes det massa konstiga saker. Eller inte konstiga saker kanske, men det va livat här vid halv 11 på kvällen.
Först kommer en granne och knackar på för att berätta att en annan granne gifter sig idag och längan ska köpa en present till henne (och hennes blivande man).
Sen ringer min moster och säger att vi inte ska vara oroliga för henne. Vinden i hennes hus (hon bor i lägenheten på bottenvåningen) har börjat brinna och dom har blivit evakuerade. Allting va okej och en av hennes systrar va på väg för att hämta henne.

Sen somnade jag gott. Vaknade kl halv 8, längre kan jag inte sova innan jag börjar få ont.
Nu känner jag att det inte går så bra för mig att skriva, så jag ska klä på mig och fixa och dona lite. Köra lite sjukgymnastik. :)

God natt

Nu ska jag ta ett par Citadon och sen lägga mig.
Sov så gott!

Hjälp mig!

Snälla gå in på www.metrobloggen.se/carru och skriv i det senaste inlägget att du röstar på Palmquist på bilddagboken, jag kan vinna en iPhone  =)

Så nu ber jag er, mina söta läsare. Help me!


Glädjens dag

Ja, idag är det glädjens dag minst sagt. Jag är sååååå glad. Imorse fick vi ett samtal från Sofiahemmet och redan på tisdag ska jag dit. Jag är så glad att jag nästan börjar gråta. Haha :)
Det är världens lättnad att få veta att på tisdag ska jag dit och förhoppningsvis röntgar dom och så då. För jag orkar inte vänta längre. 3 veckor med den här smärtan är rätt lång tid, mer kan dom inte dra ut på de här.

Dagen då. Skola som vanligt. Först pratade vi om charkekturer och servering sen så hade vi kök.
Till lunch gjorde vi:
Ärtsoppa med fläsk
Gravad lax (som vi gjorde i onsdags) och dillstuvad potatis
Chokladrulltårta

Riktigt gott!

Ikväll får vi se vad som händer, som tack för min väckning lär jag få en besökare lite senare. Men om man sover kl 1 får man skylla sig själv ;)

God natt!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova.
Tårrsten (Totte) blev glad för sitt presentkort på macken som han fick av oss. Och moussen blev lyckad.

God natt på er!

Grattis!

Stort grattis till Totte som fyller 20 år idag!
Det ska firas med tacos och chokladmousse.

För er som inte vet är Totte min systers pojkvän som bor hemma hos oss :)


Torsdag

Jag har några av dom bästa kompisar man kan ha. Jonna och Rebecca, så underbara och stöttande. Tack för att ni va där när jag pratade med klassen. Ni betyder!

Har sjukt ont idag, kanske inte va så smart att stå upp dne lilla stunden i köket. Så jag klarade mig fram tills 1, då fick mamma komma och hämta mig.

Nu sitter jag i min säng och får söta sms från J som gör mig lite gladare :)
Ska leta fram något recept på chokladpudding till ikväll!

Onsdag

Kök idag, gick sådär. Kämpade som in i helvete (ursäkta svordomen), men jag klarade inte så mycket.
Livsmedelskunskapen gick bra, jag hjälpte en kille som va uppe och prövade på hur det va i våran skola.
Idrotten kan jag ju såklart inte vara med på, dom körde innebandy vilket va surt för mig för det älskar jag. Spelade de innan jag fick schlatter.
Så jag gick till en kompis som går i skolan bredvid idrottshallen, men hans lärare pratade så mycket att han inte hann komma ut innan min buss gick.
Kom hem och somnade som vanligt. Vaknade av att jag hade så ont.

Har käkat middag och nu sitter jag i sängen och ska nu slita av mig knäskyddet som just nu bara gör ont!


TACK för alla styrkekramar och fina ord! Ni är bäst! 1000 rosor till er!


Gårdagen

Jag vann ju som sagt två biljetter till premiären av Kärlek 3000. Så grym film enligt mig. Den va söt och töntig. Man blev glad av den.
En saga om kärlek vid första ögonkastet. Ni måste se den!



Reggisörerna (Han till vänster spelade huvudrollen också) pratade lite innan filmen började



Alla som jobbat med filmen (Som va independent) :)



I goodiebagen va de en Okej-tidning, Superheromovie, Darin och KatDeLunas nya singel, lite godis och en liten parfym :)

School's out!

Nu är jag klar med allt för dagen. Så nu åker jag hemåt.
Ikväll ska jag på sjukgymnastik. Det får jag inte glömma!

Puss och kram

This pain is killing me

Aj, varje dag gör det värre. Varje steg är smärtsam. Jag vill inte vara den som klagar, men jag har aldrig haft så här ont i hela mitt liv. Blindtarmen va ingenting jämfört med det här.
Smärtan tar över hela mig. Jag är helt annorlunda nu.
Snälla ta bort de!

Hej då!



Min nya favoritlåt, självklart är den från Kärlek 3000 (Filmen från igår)

Klicka på bilden!

Tisdag

Galapremiären igår va superkul. Lägger upp bilder och berättar när jag kommer hem!

Nu sitter jag i skolan, första dagen utan kryckorna. Jag kämpar på, har väl inte så mycket mer val. Igår kändes det som att min klass har tröttnat på att hjälpa mig. Så det blir bara mer värktabletter nu. Kanske därför jag är dåsig och seg.
Och gråter gör jag ju hela tiden. Mest av smärta.
Usch vad jag klagar, men just nu behöver jag de.
Men idag är det en dag närmare operationen! Hur många dagar som är kvar vet jag inte, men det är en dag mindre än igår!

Ha en bra dag!

Getting ready



Så här ser jag ut nu när jag gör mig galasnygg... Men jag har ingen att gå med, tror ni jag hinner hitta nån?

Uppdate: Mamma hoppar in som mitt sällskap. Ska bli kul att gå med henne :)

Måndag

Mamma kom och hämtade mig nu innan sista lektionen. Vattengympa som jag ändå inte kan vara med på pga knät. Så då kunde jag passa på att åka hem och hinna duscha, äta och fixa mig innan jag åker på galapremiären :D
Jenny som skulle med kunde inte så nu hoppas jag Fia kan :)

Sitter just nu i sängen och vilar lite. Ska nog sova en halvtimme eller nåt också. :)

Kväll

Blev glass, chips och godis framför The F word med mamma och pappa.
Nu sitter jag med godis och kollar på Sanningens ögonblick.
Ska snart krypa ner i sängen och sova.

Juste, natten till igår drömde jag nåt sjukt. Vi ska ha julbord på skolan och jag ska vara servitris. Då drömde jag att vi va bara 3 istället för 5 som serverade och våran lärare och alla i köket va borta.
Gästerna kom och gick som dom ville, ingen ordning alls. Till slut va det typ bara jag där som irrade runt.
Vi får hoppas att det inte blir så på julbordet! ;)

Farsdag

Jag, mamma, syster och Totte åkte ner till centrum och köpte en liten tårta åt pappsen, och glass till oss själva.
Sen åkte vi hem och fikade.
Pappa öppnade sina presenter, tofflor och kalsonger. Precis det han ville ha. Och eftersom far min inte tycker om att ge sig själv saker gör i de. Så nu fick han det ha ville och bahövde.

Sen gick jag och la mig och sov. Så sov jag fram till middagen. Och nu ska jag göra det sista på fiskarbetet och äta min Ben and Jerrys som fick följa med mig hem från centrum idag!

God morgon

Gårdagen va supermysig. Det va kul att träffa dom från Åkersberga revyn och Obscen som va där. Underhållningen blev man lite besviken på. Vissa nummer va kanske lite för inspererade av Åkersberga revyn.
När jag kom hem va det bara att ta en Citadon till. Kunde inte ens stå.

Igår slog det mig, jag är 16 år gammal. Jag tar 2-3 citadon om dagen för att klara av att hoppa på kryckor. Tanter med rullatorer går om mig. Folk som är 40-50 år äldre än mig är piggare än vad jag är. Min mamma hjälper mig att sätta på mig skorna.
Jag hoppas verkligen jag får tid på Sofiahemmet snart, för hur stark jag än är bryter det här verkligen ner mig.


Idag är det fars dag, min underbara pappa ska få en god middag och lite presenter.
Hoppas alla får en bra dag!


Lördagkväll

Jag, mamma och syster åkte till Arninge och köpte lite farsdagpresenter och skor :)

Ska åka till teatern om 2 timmar och äta middag och kolla på club 96. Ska bli kul! Extra kul för att några från Obscen ska me :)
Hade på mig mitt nya skydd i Arninge också. Sååå obehagligt. Men jag får hålla ut. Snart vänjer jag mig :) Och jag slipper oroa mig för att knät ska lägga sig fel.

Hoppas ni får en bra kväll!


God morgon

Sovit gott? Det har jag gjort, somnade kl halv 11 sen gick jag upp vid 9 idag. :D
Vad som händer idag vet jag inte. Lägga ner allting i lådorna under sängen ska jag försöka göra :)
Ikväll är det Club 96 som gäller, en av åkersbergas revyer. Ska bli kul att kolla och träffa dom från Obscen som kommer :)

Ha en bra dag!

Today

Dagens humör: Rädd 
Dagens mående: Ont (För ovanlighetensskull)
Dagens borde: Vilat mer?
Dagens frisyr: "lilla-my-toffs"
Dagens klädsel: Myskläder
Dagens planer: Ortoped
Dagens materiella vill ha: Inget
Dagens längtan: Vännen :)
Dagens fundering: Vad händer nu?  
Dagens beroende: Mammsen
Dagens tråkigaste: Att jag missade kökslektionen. Saknar min klass!  
Dagens roligaste: Att allt kommer bli bra och samtalet med min vän :)
Dagens middag: Lassange
Dagens låt: Takida - Curley Sue

Ortopeden

Fick en akuttid till ortopeden idag. Han konstaterade att nåt behövdes göras och han kunde inte göra de. Så han skickade en remiss till Sofiahemmet där det finns folk som är superduktiga på det här.
Så åkte vi förbi OT-centret och fick ett knäskydd för att knät inte ska hoppa ur led igen.

Jag är rädd, jag är rädd och har ont. Ortopeden pratade om olika operationer. Usch. Nu ska jag försöka sluta gråta.

Kram på er alla söta som skriver så fina saker <3

God natt

Nu ska jag lägga mig och sova i min fantastiska säng.
Jag, mamma, Totte och Mikkis åt middag tillsammans. Planerade lite inför nästa vecka då Totte fyller 20.
Eftersom han nu är en i familjen gör vi som vi alltid gör: Födelsedagsbarnet får välja middag. Så vi får se vad vi ska äta då.

God natt


I love you!



Min underbara, sköna, stora säng! :D

Jag fick pizza, precis den jag va sugen på också. :)
Nu väntas det middag, mamma och syster är i full gång att fixa och dona.

Hoppas ni har en bra kväll!

Aj, aj, aj!

Kom till skolan, klarade av 1 timme innan smärtan blev för mycket. Pappa kom och hämtade mig.
Så nu har mamma ringt ortopeden igen och så får vi se hur det går.
Vet att jag bara klagar på knät nu, men jag kan knappt röra mig utan att jag vill börja gråta av smärta.

Ska be pappa att jag får pizza till lunch, så jag blir lite gladare. Sen ska jag mysa med "valpen" i min säng framför alla talkshows som är nu.

God morgon

Sov betydligt bättre i inatt, vaknade inte mitt i natten för jag hade så ont. Det hjälpte att ta en citadon innan jag gick och la mig.
Nu ska jag klä på mig och sen hoppa ut på kryckorna till bussen.

Ha en bra dag!

God natt!

Nu har Markus gått hem och jag ska ta och krypa ner i sängen.

Vann en tävling hos Emelie och ska gå på galapremiär på måndag! Såååå kul, precis vad jag behöver nu för att bli ännu gladare!
Hoppas det inte krockar med mitt eventuella besök hos ortopeden.

God natt på er.

Kväll

Markus kom hit när han hade slutat, va skönt att få en upmuntrande människa som har roat mig.
Nu ska vi kolla på Grey's anatomy, sen ska jag krypa ner i sängen och soooova. Är supertrött!

Imorrn är det matteprov och engelskaprov. Och jag har inte pluggat, men det behövs inte. Vi har nött engelskan sen Augusti. Och matten, ja den kursen har jag redan läst. ;)

Så god natt på er, nu ska jag lägga mig i min stora säng och kolla på min TV pappa hängde upp idag :D

Sju saker om mig

Fick en utmaing av Jonas, så här får ni sju saker om mig:

  1. Jag äääälskar att sova bort helgerna
  2. Jag är dålig på att städa
  3. Jag har många vänner
  4. Jag opererades för 2 år sedan och sen dess har jag haft lägre imunförsvar.
  5. Jag älskar förändringar
  6. Jag lärde min katt apport och sitt. Ja, vi hade ju ingen hund!
  7. Jag älskar att planera saker i förväg


De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Jag utmanar: Evelina, Malin, Sophie, Victoria, Emelie, Alexandra och Mattias

Lycka till!


Lunch

Eftersom jag är skadad så kan jag inte vara med på idrott eller kökslektionen så kom mamma och hämtade mig, så nu sitter jag i hennes lilla rum och väntar på att vi ska upp till hennes restaurang.
Nu orkar jag inte med hennes knasiga dator längre.

Ha en bra eftermiddag!
Kram


God morgon

Åååh, sov 9 låånga härliga timmar i min nya säng. Även om jag vaknade upp ett par gånger under natten pga smärtan.
Har ingen TV på rummet så det blev tidigt i säng. Och nu satte jag mig här istället, fast jag behövde ju kika vem som vann USA-valet: Barack Obama!

Dags att klä på sig och åka upp till skolan för typ 1 lektion, resten är praktiskt och jag kan inte vara med :(
Ha en bra dag!

Lägg all din kärlek på mig



Älska dansen, jag och syrran föll för den när vi så musikalen på Globen.

Snart ligger jag i min nya säng. Iloveiloveiloveilove!

Säng

Hihi, nu kommer pappa med min nya säng. 30 cm större. I LOVE IT!

Skolan

Första lektionen gick vi runt och fotade olika saker. Jag och Kalle tog grymma bilder. Vi är ett jäklans bra team.
Sen va det lunch på Vasa's som alltid. Potatis och skagenröra. En tripp förbi min faster för att säga hej och sen ner till konsum för att köpa godis.
Och nu sitter jag här framför datorn och väntar på att resten av klassen ska komma så vi kan börja med datorkunskapen.

Med andra ord har jag all tid i världen för att svara på era kommentarer, så shoot!


God morgon

Eftersom jag gick upp i tid idag så hann jag sätta mig här och säga god morgon till er. Även om jag kommer sitta vid datorn hela dagen och terrorisera alla ;)

Ska ta en värktablett och sen sätta igång att klä på mig, vilket är ett jobb i sig.

Ha en bra dag!


God natt

Nu går jag och lägger mig, hoppas man kan sova mer inatt.
Imorrn väntar skola på Odenplan. Så jag sitter framför datorn hela dagen. Bloggen kommer få mycket uppmärksamhet.

Sov så gott!

Hej!

Efter skolan åkte jag till sjukgymnasten. Tänkte få igång muskelaturen och få igång knät. Men icke, knät är svullet från fot till lår.
Och ont har jag. Grät på vägen från bilen hem. Så tog jag en sitadon, så om jag skriver konstigt så är det för tabletten ;)
Somnade som en stock efter jag tog tabletten. Det behövde jag eftersom jag knappt kunde sova inatt pga smärtan.

Min underbara klass har haft förståelse och väntat på mig när vi har gått till maten och så. Så fantastiska :)

Pics from today


Dagens outfit:
Mysbyxor - H&M
Rosa linne - H&M
Vitt linne - H&M
Tjocktröja - H&M
Raggsockor - Stadium
Mössa - Åhlens
+ Fakeuggs från Din sko



Inhandlat:
Labtopbord, Förvaringslådor, affisch, ram, magnettavla, hylla, lådor, ihopfällbar stol, dyna till stolen, lampa, magnetramar, ljusfat.
Självklart får ni se allt när det är ihopsnickrat och uppsatt. Ni väntar väl med spänning på vilken affisch jag valde. ;)

Sömntuta

Alla värktabletter fick mig så trött att jag somnade. Sov nån timme.
Sen kom mamma hem från grannen så vi satte in min bild i ramen. Mer kan vi inte göra utan min far.
Han åkte till jobbet strax efter att vi kom hem. Men imorrn ska jag be honom pyssla i rummet under dagen. Eller kanske tisdag som senast.
Ska ta bild på vad jag har köpt, men inte än. Måste hitta på en middag åt mig och mamma, några förslag?


Söndag

God morgon på er.
Jag är uppe riktigt tidigt idag, jag ska ju till IKEA och köpa saker till rummet. Och innan måste jag hinna ta alla mått och skriva ner vad som behövs.
Ska ta före- och efterbilder som jag kanske slänger upp här.


Jag är super-mode-bloggaren.

Jag tänker på er!



Tände ett ljus idag för er.
Farmor, mormor, morfar, G, G, Robert, N, M.

Vila i frid


Städtant

Aj så ont jag har nu. Har suttit på golvet ett tag och bara rensat. Mamma kom upp med en klubba och kollade läget. Hjälpte mig ta ner lite skräp också. Hon blev förvånad över hur duktig jag har varit och rensat ut en massa lådor.
Jag är inte världens bästa på det, mamma och pappa har gjort det åt mig några gånger. Men nu så sa jag att jag skulle göra det själv och det har jag gjort. Inte minsta lilla hjälp! Så duktigt gjort av mig!

Jag gjorde fika till mig och mamma idag igen, vi satt med te, bullar och kakor. Så mysigt på hösten. Så impregnerade vi mina nya skor. Så imorrn inviger jag dom på IKEA. Uggs och mysbyxor.
Mysbyxor är det plagg jag använder mest, speciellt nu. Kan inte ha jeans över lindan.

Ikväll är det tvkväll igen. Ska försöka att jag och mamma ska se nån rolig film. Kanske Grease?

Lördag

Dåliga besked kom idag, en f.d. jobbarkompis till mamma gick bort i veckan. Riktigt hemskt.
Så är det 5 månader idag, fast det är bra på ett sätt. Ett steg från den dagen.

Ska packa ner det absolut sista idag för imorrn åker vi till IKEA och handlar lite saker. Bland annat ett "skrivbord" som hänger på väggen och man kan fälla ihop den också. Lovar att fota när den har kommit upp.

Nu ska jag packa och sen impregnera mina skor så jag kan börja använda dom!

Allmänt
RSS 2.0